Search
 

Austeru ēdienkarte

Austeres

RESTORĀNS BURŽUJS KATRU DIENU PIEDĀVĀ PLAŠU SVAIGU AUSTERU IZVĒLI.

1 gab. / 3.00 €
1/2 ducis = 6 gab. / 18.00 €
1/1 ducis = 12 gab. / 36.00 €

Wild No.2 / Nīderlande
3,00/gab

Austere, kura augusi savvaļā. Izceļas ar gaļīgumu, jo visas dzīves garumā atrodas dabiskos paisumu un bēgumu apstākļos. Vidēji sāļa, ar patīkamu joda niansi.

SUPREME DE PREMIER No.2 / īRIJA
3,00/gab

Īrijā audzēta austere. Ļoti gaļīga un salīdzinoši liela austere, ar daudzslāņainu un izteiktu garšu. Pateicoties vairāk kā 6 mēnešu izturēšanai saldūdens baseinos, tai ir izteikti salda pēcgarša.

FLEUR DES EAUX No.2 / Francija
3,00/gab

Šīs austeres audzētas Francijas dienvidu piekrastē. Nosaukums „zieds ūdenī”. Tām piemīt izcili skaista gliemežnīcas forma, kas atgādina –”Es esmu franču modele!” Tās struktūra ir svaigi kraukšķīga, blīva un gaļīga. Nedaudz salda, pikanta garša. Patīkams līdzsvars starp sāļumu un vieglu saldenumu. Sākumā izceļas jūras ūdens sāļums, ko pakāpeniski nomaina viegli salda gara pēcgarša.

UMAMI No.3 / Īrija
3,50/gab

Īrijā audzēta austere, ko radījis izcilais Japāņu austeru guru Mr.Kobayashi. Šīs izslavētās austeres ierindojas starp pasaules labākajām austerēm un ir pazīstamas ar īpašu garšu – Umami – ko dēvē par “piekto” garšu. Piesātināti svaiga, ar sāļu pēcgaršu. Nedaudz saldena un krēmīga struktūra.

OSTRA REGAL NO.2 / ĪRIJA
4,00/gab

Šī izcilā super speciale austere audzēta pēc īpašām Butrē ģimenes (Famille Boutrais) tradīcijām. Audzēšanas process ir garš un sarežģīts. Tās izcelsme ir Francija (Vendée), no kurienes mazās austerītes (seeds) ceļo uz Īriju (Clew Bay), kur pēc 18 mēnešiem tās, sasniegušas 3-4 cm, tiek šķirotas pēc lieluma un firmas kvalitātes. Turpmāk šī izlase notiek vēl 2 gadus slēgtā līcī (Conche de Bannow), kuru vairākas upes apgādā ar saldūdeni un tā īpašais reljefs neļauj aizplūst paisumu laikā ieskalotam planktonam. Šeit austeres tiks pārcilātas vēl vairāk kā 60 reižu, lai gūtu maksimāli labus kvalitātes rādītājus – tās “gaļīgumu” un saldo garšu.

Par garšu. Sākumā ir jūtama joda, minerālu un aļģu nianses, kam seko patīkama, salda, lieliski sabalansēta riekstu pēcgarša.

KOMPLEKTI

Visas austeres pasniedzam ar melniem trifeļu grauzdiņiem, svaigu citronu un tradicionālo Mignonette mērci.

BURŽUJA BROKASTIS
12.00

3 austeres (3 dažādas pa 1 gab.) – WILD (Nīderlande), SUPREME DE PREMIER (Īrija), FLEUR DES EAUX (Francija) + 1 glāze baltvīna 150ml:
– Muscadet Sevre et Maine Sur Lie Comte Leloup 2012 12% Francija/Loire

BURŽUĀZIJAS DISKRĒTAIS ŠARMS
22.00

6 austeres (3 dažādas pa 2 gab.) – WILD (Nīderlande), SUPREME DE PREMIER (Īrija), FLEUR DES EAUX (Francija) + 1 glāze baltvīna vai dzirkstošā vīna 150ml:
– Simonnet Febvre Petit Chablis 2013 12.5% Francija/Bourgogne
– Simonnet Febvre Cremant de Bourgogne Blanc Brut 12% Francija/Bourgogne

PĒRĻU MEDNIEKS
42.00

12 austeres (4 dažādas pa 3 gab.) – WILD (Nīderlande), SUPREME DE PREMIER (Īrija), FLEUR DES EAUX (Francija), UMAMI (Īrija) + 2 glāzes baltvīna vai dzirkstošā vīna 150ml:
– Simonnet Febvre Petit Chablis 2013 12.5% Francija/Bourgogne
– Simonnet Febvre Cremant de Bourgogne Blanc Brut 12% Francija/Bourgogne

vai

– 1 pudele (375 ml) Remoissenet Pere&Fils Chablis Amiral Vernon Halves 2012 12.5% Francija/Bourgogne + 5,00 €

Zelta Ducis
55.00

12 austeres (4 dažādas  pa 3 gab.) – WILD (Nīderlande), SUPREME DE PREMIER (Īrija), FLEUR DES EAUX (Francija), UMAMI (Īrija)
+šampanietis
– 2 glāzes (2x150ml) Robert Moncuit Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut 12% Francija/Champagne

vai

– 1 pudele (375ml) André Clouet Grande Reserve Brut Halves 12% Francija/Champagne

Sorry, the comment form is closed at this time.