Search
 

Austeru ēdienkarte

Austeres

RESTORĀNS BURŽUJS KATRU DIENU PIEDĀVĀ PLAŠU SVAIGU AUSTERU IZVĒLI.

CELINE MAISON No.2 (80-100g) Francija
3,50/gab

Šī godalgotā austere ir Francijas austeru fermeru Butrē ģimenes (Famille Boutrais) tradīcija jau vairākās paaudzēs. Čaula ir apaļa un gluda, apvalks ir tīrs un pat nedaudz caurspīdīgs. Spēcīgs un jodēts aromāts, kraukšķīga un pārsteidzoši patīkama tekstūra. Spēcīgā garša lieliski sader ar citrona sulas vai klasiskās Mignonette mērces (sarkanvīna etiķis ar šalotes sīpoliem) skābumu. Garšu lieliski papildinās maizes grauzdiņi.

OYSRI No.2 (80-100g) Īrija
3,50/gab

Oysri – no Grieķu valodas “austere”. Ar rūpīgu darbu Īrijas dienvidu piekrastes austeru ferma Harty Oysters ir izveidojusi austeri, kas ir ar pilnvērtīgu Īrijas garšu – perfekti sāļa ar patīkamu saldu pēcgaršu un vidēju gaļīguma pakāpi. Dungarven līcī augusi tā ir ieguvusi īpašu smalku garšu niansi, kas ir raksturīga speciale tipa austerēm

POESIE No.2 (80-100g) Francija
3,50/gab

Austere no Normandijas reğiona Francijā, pateicoties minerālu un planktonu bagātajam ūdenim, lielajiem vējiem, austere ir ieguvusi savu neatkārtojamo garšu. Sākumā var just nedaudz joda piegaršu, bet tam seko maiga, viegli saldena pēcgarša. Aromātā pelēkais muskuss, okeāna sālsūdens, zaļa gurķa rūgtenums, citrona nianse. Pateicoties šīm iezīmēm austere ir ieguvusi 2016. un 2017. gadā zelta medaļu Parīzē.

FLEUR DES EAUX No.2 (80g) Francija
3.50/gab

Šīs austeres audzētas Francijas dienvidu piekrastē. Nosaukums „zieds ūdenī”. Tām piemīt izcili skaista gliemežnīcas forma, kas atgādina –„Es esmu franču modele!” Tās struktūra ir svaigi kraukšķīga, blīva un gaļīga. Nedaudz salda, pikanta garša. Patīkams līdzsvars starp sāļumu un vieglu saldenumu. Sākumā izceļas jūras ūdens sāļums, ko pakāpeniski nomaina viegli salda gara pēcgarša.

SUPREME DE PREMIER No.2 (80-100g) Īrija
4.00/gab

Īrijā audzēta austere. Ļoti gaļīga un salīdzinoši liela austere, ar daudzslāņainu, izteiktu garšu. Pateicoties vairāk kā 6 mēnešu izturēšanai saldūdens baseinos, tai ir izteikti salda pēcgarša.

UMAMI No.3 (60-80g) Īrija
4.00/gab

Īrijā audzēta austere, ko radījis izcilais Japāņu austeru guru Mr.Kobayashi. Šī izslavētā austere ierindojas starp pasaules labākajām austerēm un ir pazīstama ar īpašu garšu – Umami – ko dēvē par „piekto garšu”. Piesātināti svaiga, ar sāļu pēcgaršu. Nedaudz saldena un krēmīga struktūra.

OSTRA REGAL No.3 (80-100g) Francija/Īrija
4.50/gab

Šī izcilā super speciale austere audzēta 4 gadus pēc īpašām Butrē ģimenes (Famille Boutrais) tradīcijām. Audzēšanas process ir garš un sarežģīts. Tās izcelsme ir Francija (Vendée), no kurienes mazās austerītes (seeds) ceļo uz Īriju (Clew Bay), kur pēc 18 mēnešiem tās, sasniegušas 3-4 cm, tiek šķirotas pēc lieluma un formas kvalitātes. Turpmāk, šī izlase vēl 2 gadus slēgtā līcī (Conche de Bannow), kuru vairākas upes apgādā ar saldūdeni un tā īpašais reljefs neļauj aizplūst paisumu laikā ieskalotam planktonam. Šeit tās tiks pārcilātas vēl vairāk kā 60 reizes, lai gūtu maksimāli labus kvalitātes rādītājus – tās „gaļīgumu” un tās saldo garšu. Sākumā jūtamas joda, minerālu un aļģu nianses, kam seko patīkama, salda, lieliski sabalansēta riekstu pēcgarša.

GILLARDEAU No.3 (60-80g) Francija
4.50/gab

Gillardeau ģimenes kompānija tika dibināta 1898. gadā un austeres tiek audzētas pēc stingriem noteikumiem jau četrās paaudzēs. Deviņus mēnešus pēc dzimšanas Normandijā vai Korkas grafistē Irijā, mazās austerītes tiek ievietotas metāla maisos un uz trīs gadiem tiek iegremdētas Marenne-Oleron dziļajos ūdeņos, kas bagāti ar fito-planktonu, kas ir austeru pamata uzturā. Austeru blīvums uz kvadrātmetru ir izvelēts apzināti zems, lai katrai no tām būtu telpa un pietiekami daudz barības vielu. Nereti tās dēvē par “Rolls-Royce” austerēm. Tās ir tik atzītas un godalgotas, ka Gillardeau ģimene, lai novērstu viltošanu, uz katras austeres čaulas ar lāzera gravēšanu veido iniciāli „G”. Gillardeau austerei ir pikants aromāts un bagātīga, vienlaikus saldena un sāļa garša, ar maigu augļainu pēcgaršu.

PAPILDINI AUSTERI AR PIEDEVĀM: 

Mignonette mērce,  Citroni,     Melnie grauzdiņi,     Pipari,      Tabasco

AUSTERU IZMĒRU SKAIDROJUMS: 

Nr.1 (120-150g),     Nr.2 (80-120g),       Nr.3 (60-80g),         Nr.4 (40-60g)

KOMPLEKTI

      / PIEDĀVĀJAM JAU GATAVAS AUSTERU UN VĪNU IZLASES /

“BURŽUJA BROKASTIS”
12.00

3 austeres (3 dažādas pa 1 gb.) – SELECTION MARINE (Francija), OYSRI (Īrija), POESIE (Francija)

+ VĪNS

1 glāze baltvīna:

Muscadet Sevre et Maine Sur Lie Comte Leloup 2012 12% Francija/Loire – Izcila saderība ar austerēm!!!

“BURŽUĀZIJAS DISKRĒTAIS ŠARMS”
24.00

6 austeres (6 dažādas pa 1 gb.) – SELECTION MARINE (Francija), OYSRI (Īrija), POESIE (Francija), FLEUR DES EAUX (Francija), SUPREME (Īrija), UMAMI (Īrija)

+ VĪNS

1 glāze baltvīna vai dzirkstošā vīna:

Muscadet Sevre et Maine Sur Lie Comte Leloup 2012 12% Francija/Loire – Izcila saderība ar austerēm!!!/

– Simonnet Febvre Cremant de Bourgogne Blanc Brut 12% Francija/Bourgogne

“BOURGEOIS” / buržuā /
36.00

8 austeres (8 dažādas pa 1 gb.) – SELECTION MARINE (Francija), OYSRI (Īrija), POESIE (Francija), FLEUR DES EAUX (Francija), SUPREME (Īrija), UMAMI (Īrija), GILLARDEAU (Francija), OSTRA REGAL (Francija/Īrija)

+ ŠAMPANIETIS

1 glāze šampanieša:

– Bonnaire Grand Cru Brut Halves 12% Francija/Champagne/Cramant

“PĒRĻU MEDNIEKS”
48.00

12 austeres (6 dažādas pa 2 gb.) – POESIE (Francija), FLEUR DES EAUX (Francija), SUPREME (Īrija), UMAMI (Īrija), GILLARDEAU (Francija), OSTRA REGAL (Francija/Īrija)

+ VĪNS

2 glāzes baltvīna vai dzirkstošā vīna:

– Simonnet Febvre Petit Chablis 2013 12.5% Francija/Bourgogne

– Simonnet Febvre Cremant de Bourgogne Blanc Brut 12% Francija/Bourgogne

“ZELTA DUCIS”
60.00

12 austeres (6 dažādas pa 2 gb.) – POESIE (Francija), FLEUR DES EAUX (Francija), SUPREME (Īrija), UMAMI (Īrija), GILLARDEAU (Francija), OSTRA REGAL (Francija/Īrija)

+ ŠAMPANIETIS

1 mazā pudele (375ml)

– Diebolt-Vallois Blanc de Blancs Brut 12% Francija/Champagne/Cramant

– André Clouet Grande Reserve Brut Halves 12% Francija/Champagne/Bouzy

Sorry, the comment form is closed at this time.