Search
 

Austeru festivāls

Par festivālu

Aicinām uz Austeru festivālu!

Sestdien, 29.septembrī no plkst. 12:00 Berga Bazārā norisināsies nu jau ceturtais Austeru festivāls. Visas dienas garumā austeru cienītāji varēs ne tikai baudīt šo delikatesi, bet arī iegūt vērtīgu informāciju par austeru izcelsmi, to audzēšanu, ēšanas kultūru un saderību ar dažādiem dzērieniem.

Pēc neilga pārtraukuma Austeru Festivāls ir atgriezies Berga Bazārā un tradicionāli norisināsies pie restorāna Buržujs. Pasākuma rīkotāji cer, ka šogad izdosies pārspēt iepriekšējā festivāla rekordu un tiks atvērtas un apēstas vairāk nekā 3000 austeres. “Ar katru gadu austeru cienītāju skaits pieaug, cilvēki kļūst zinošāki, labāk orientējas austeru garšu niansēs. Tāpēc šogad piedāvāsim iespēju iepazīt 12 dažādas austeru šķirnes un uzzināt par tām vairāk īpašās meistarklasēs,” stāsta viens no festivāla rīkotājiem, pavārs un austeru eksperts Renārs Purmalis. Šogad festivāla komandai pievienosies salona “Modernists” saimnieks Mārtiņš Pīlēns, kurš iepazīstinās ar austeru un šampanieša saderības aspektiem, savukārt, vīnzinis Kristaps Rumbiņš piedāvās iespēju uzzināt par interesantām pasaules alternatīvām klasiskiem austeru un jūras velšu vīniem. Alus bāra “BeerFox” saimnieks Maikls Perdue gatavs lauzt stereotipus un pierādīt, ka, ne tikai atsevišķas alus šķirnes, bet arī klasiskais japāņu rīsu dzēriens sakē lieliski sader ar austerēm.

Visas dienas garumā  pavāri Renārs Purmalis un Reinis Rimša būs gatavi atbildēt uz interesējošiem jautājumiem par austerēm un dažādiem to pasniegšanas un pagatavošanas veidiem. Festivāla viesi varēs nogaršot ceptas austeres, kā arī daudzveidīgu jūras velšu Street Food piedāvājumu, piemēram, grilētu astoņkāji, garneļu burgeri, Āzijas pikanto austeru zupu utml.

Pasākuma laikā būs iespēja aplūkot mākslinieka Arvila Lindes gleznu un ilustrāciju izstādi MYTHAGO, kas atvērta restorāna “Buržujs” paplašinātajās telpās. Būs pieejams bērnu stūrītis, notiks konkursi par austeru tematiku un citas izklaidējošas aktivitātes. “Tiem, kuri joprojām piesardzīgi raugās uz austeru baudīšanu atgādinu – tās ir ne tikai izslavēts afrodiziaks, bet arī vērtīgs kalcija, magnija, cinka, dzelzs, vitamīnu un olbaltumvielu avots. Bez tam, austere nekonfliktē ne ar vienu diētu un tās baudot nav jāuztraucas par slaido līniju. Tāpēc aicinām uz festivālu arī tos, kuri vēl nav baudījuši šo delikatesi, šis ir īstais brīdis to beidzot izdarīt!” rezumē Renārs Purmalis.

Par atsevišķu samaksu ir iespējams pieteikties uz divām meistarklasēm ar degustāciju:

Plkst. 12:00 Kristaps Rumbiņš “Pasaules alternatīvas klasiskiem austeru un jūras velšu vīniem”.

Plkst. 15:00 Mārtiņš Pīlēns “Šampanietis un austeres. Labākie saderību piemēri”.

Plašāka informācija: Facebook/Buržujs.

 

Rezervācija uz meistarklasēm ar vietām pie galdiņiem: info@burzujs.lv vai tālruni +371 29894488.

Sorry, the comment form is closed at this time.