Search
 

Austeru festivāls

Par festivālu

Sestdien, 7.septembrī aicinām uz Austeru Festivālu, kurš jau sesto reizi norisināsies Berga bazārā, pie restorāna Buržujs!

Jau sesto reizi Berga bazārā (pie restorāna Buržujs) notiks Austeru festivāls, kurā būs iespēja kā baudīt 12 dažādu austeru veidus, tā piedalīties to atvēršanas un ātrēšanas sacensībās. Festivāla ietvaros norisināsies austeru atvēršanas čempionāts gan amatieriem (plkst.14:00), gan profesionāļiem (plkst.16:00), kurus vērtēs žūrija ar vairākkārtēju pasaules čempionu austeru atvēršanā Anti Lepiku (Igaunija) priekšgalā. Profesionāļu spējas vērtēs arī restorānu COD un Zivju lete īpašnieks Murats Jusko, kā arī restorānu Riviera un Italissimo līdzīpašnieks Jānis Sokolovskis.

“Esam gandarīti, ka festivāls kļuvis populārs kā starp austeru baudītājiem, tā cilvēkiem, kuriem austeru vēršana, pasniegšana un gatavošana ir ikdiena. Tāpēc nolēmām rīkot šīs sacensības, lai noskaidrotu, kurš profesionāļu vidē ir labākais Latvijā. Nākamgad plānojam paplašināt sacensību mērogu un ļaut mūsu čempioniem pierādīt sevi arī Baltijas un Eiropas līmeni,” atklāj viens no pasākuma organizatoriem, restorāna Buržujs saimnieks Gaitis Burba.

Pasākuma laikā festivāla viesiem būs iespēja piedalīties arī austeru ātrēšanas sacensībās un to dalībnieku uzdevums būs apēst 12 austeres pēc iespējas īsākā laikā.

 

Arī šogad festivālā viesosies vairākkārtējs pasaules čempions austeru atvēršanā Anti Lepiks, kurš sniegs paraugdemonstrējumus un vērtēs mūsu ātrākos austeru vērējus. Neizpaliks arī austeru ātrēšanas sacensības, kas iekarojušas lielu popularitāti festivāla apmeklētāju vidū.

Lai arī festivālā akcents tiek likts uz austerēm, pasākums kļuvis populārs pateicoties plašajam jūras velšu street food ēdienu piedāvājumam. Pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt ceptas austeres ar melno un sarkano kaviāru, grilētas gambas un astoņkāji, būs pieejams gan iecienītais tīģergarneļu burgers, gan tunča steika burgers. Neizpaliks arī tradicionālie fish & chips un svaigie salāti ar tunci.

 

Par muzikālo atmosfēru rūpēsies Toms Kursītis un Mārcis Vasiļevskis, bet pasākumu vadīs atraktīvais Renārs Glāzers.

Kā allaž būs padomāts arī par aktivitātēm bērniem.

SEAFOOD STREETFOOD ĒDIENKARTE

Tīģergarneļu burgers 9

Dzeltenspuru tunča filejas burgers 12

Grilēts astoņkājis ar chorizo-kartupeļu salātiem 13

Grilēts dzeltenspuru tuncis ar Vidusjūras salātiem 15

Grilētas Gambas ar citrusu aioli (3 gab) 8

Fish & Chips – Menca panējumā ar frī un laima aioli 7

Frī kartupeļi ar aioli 3

Ceptas austeres:

– ar spinātiem un Parmezāna sieru 4

– ar chorizo un tomātiem 4

– ‘Royale” ar Foie gras, stores kaviāru un cepta sviesta mērci 6

AUSTERES (12 veidi no 4 dažādām valstīm)

1. Wild Nr.2 / NL 2.5

2. Selection Marine Nr.2 / FR 2.5

3. Oysri Nr.2 / IRL 2.5

4. Poesie Nr.2 / FR 3

5. Fleur Des Eaux Nr.2 / FR 3

6. Supreme Nr.3 / IRL 3

7. Umami Nr.3 / PT-IRL 4

8. Ostra Regal Nr.3 / FR-IRL 4

9. Plate Belon Nr.00 / FR 4

10.Gillardeau Nr.3 / FR 4

11. Tsarskaya Nr.2 / FR 4.5

12.Ostra Regal Gold Nr.2 / FR-IRL 4.5

13.”BOURJOIS” – Festivāla īpašā austere ar mērci 4.5 / Wild Nr.2, ponzu pērles, skābais krējums, zaļumu eļļa, dille /

KOMPLEKTS Nr.1 = 6 austeres (1-6) 16

KOMPLEKTS Nr.2 = 6 austeres (7-12) 24

KOMPLEKTS Nr.3 = 13 austeres (1-12) +BOURJOIS 40

Pasākums norisināsies līdz pat 21:00 un to varēs lieliski apvienot ar mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts apmeklējumu.

Plašāk: Facebook/restoransburzujs

Iespējama iepriekšēja galdiņu rezervācija zvanot pa tālruni 29343355.

Sorry, the comment form is closed at this time.