Search
 

Austeru Meistarklases

Romantiskam vakaram vai atpūtai kompānijā

18.05. plkst.17:00 Austeru meistarklase kopā ar Mārtiņu Reini

Austeru festivāla ietvaros (18.maijā plkst. 17:00) aicinām apmeklēt pazīstamā austeru eksperta Mārtiņa Reiņa meistarklasi. Mārtiņš ir kaismīgs austermīlis, kā arī kompānijas Fans of Oyster dibinātājs. 10 gadu laikā Mārtiņš ir sakrājis daudz stāstu strādājot austeru fermās Francijā, Nīderlandē un Anglijā. Meistarklasē būs iespēja nobaudīt 8 dažādas austeres no Francijas, Īrijas un Nīderlandes (ar atbilstošiem vīniem), uzzināt daudz ko jaunu par austerēm, to audzēšanu, atvēršanu un pareizu ēšanu, kā arī uzspēlēt jautru spēli “Aklā austere”!

Dalība meistarklasē: €40. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 29894488 vai sūtot ziņu uz Fans of Oyster lapām Facebook un Instagram! TIEKAMIES!!!

Austeru Ēdienkarte

RESTORĀNS BURŽUJS KATRU DIENU PIEDĀVĀ PLAŠU
SVAIGU AUSTERU IZVĒLI.

1 gab. / 3.00 €
1/2 ducis = 6 gab. / 18.00 €
1/1 ducis = 12 gab. / 36.00 €

FLEUR DES EAUX No.2 / Francija

Austere, kura augusi savvaļā. Izceļas ar gaļīgumu, jo visas dzīves garumā atrodas dabiskos paisumu un bēgumu apstākļos. Vidēji sāļa, ar patīkamu joda niansi.

AVEIRO No.3 / Portugāle

Īrijā audzēta austere, ko radījis izcilais Japāņu austeru guru Mr.Kobayashi. Šīs izslavētās austeres ierindojas starp pasaules labākajām austerēm un ir pazīstamas ar īpašu garšu – Umami – ko dēvē par “piekto” garšu. Piesātināti svaiga, ar sāļu pēcgaršu. Nedaudz saldena un krēmīga struktūra.

FLEUR DES EAUX No.2 / Francija

Šīs austeres audzētas Francijas dienvidu piekrastē. Nosaukums „zieds ūdenī”. Tām piemīt izcili skaista gliemežnīcas forma, kas atgādina –”Esesmu franču modele!” Tās struktūra ir svaigi kraukšķīga, blīva un gaļīga. Nedaudz salda, pikanta garša. Patīkams līdzsvars starp sāļumu un vieglu saldenumu. Sākumā izceļas jūras ūdens sāļums, ko pakāpeniski nomaina viegli salda gara pēcgarša.

UMAMI No.3 / Īrija

Šīs austeres tiek audzētas Portugālē – reģionā Aveiro. Teritoriju var salīdzināt ar „Claires” – Charente Maritime reģionu Francijā, kur seklo un noslēgto līču ūdeņi nodrošina austerēm labus augšanas apstākļus. Līčus ieskauj lielas smilšu kāpas, kas ūdenstilpnes aizsargā kā dabas barjera starp okeānu un “iekšējo ezeru”. Austerei ir izsmalcināta garša. Tā tiek audzēta tīros ūdeņos, ko nodrošina svaiga Atlantijas okeāna ūdens pieplūšana, tāpēc garšā jūtams okeāna sāļums. Pateicoties lielam uzturvielu daudzumam ūdenī, austeres ir nobriedušas un gaļīgas.

KOMPLEKTI

Visas austeres pasniedzam ar melniem trifeļu grauzdiņiem, svaigu citronu un tradicionālo Mignonette mērci.

BURŽUJA BROKASTIS
$ 12.00

3 austeres (3 x 1 gab.) – WILD (Nīderlande), AVEIRO (Portugāle), FLEUR DES EAUX (Francija) + 1 glāze baltvīna vai dzirkstošā vīna 150ml:
– Muscadet Sevre&Maine Salmoniere 2014 12% Francija
– Favola Prosecco DOC Extra Dry 11.5% Itālija/Veneto

BURŽUĀZIJAS DISKRĒTAIS ŠARMS
$ 22.00

6 austeres (3 x 2 gab.) – WILD (Nīderlande), AVEIRO (Portugāle), FLEUR DES EAUX (Francija) + 1 glāze baltvīna vai dzirkstošā vīna 150ml:
– Wild Rock Elevation Sauvignon Blanc 2016 13.0% Jaunzēlande/Marlborough
– Domaine Henri Didier Delagrange Blanc de Blancs Brut Cremant Francija/Bourgogne

PĒRĻU MEDNIEKS
$ 42.00

12 austeres (4 x 3 gab.) – WILD (Nīderlande), AVEIRO (Portugāle), FLEUR DES EAUX (Francija), UMAMI (Īrija) + 2 glāzes baltvīna vai dzirkstošā vīna 150ml:
– Remoissenet Pere & Fils Chablis Amiral Vernon 2013 12.5% Francija/Bourgogne
– Domaine Henri Didier Delagrange Blanc de Blancs Brut Cremant Francija/Bourgogne

SPECIAL GRAND CRU
$ 55.00

12 austeres (4 x 3 gab.) – WILD (Nīderlande), AVEIRO (Portugāle), FLEUR DES EAUX (Francija), UMAMI (Īrija)
+1 pudele šampanieša 375ml
– André Clouet Grande Reserve Brut Halves 12% Francija/Champagne

Sorry, the comment form is closed at this time.